друкувати


Початок сезону полювання на пернату дичину перенесуть щонайменш на тиждень

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-07 12:00:47

Початок сезону полювання на пернату дичину, який, за традицією, мав початись в другу суботу серпня, тобто 14 числа, скоріш за все буде перенесено.

Цього вимагає розпорядження Кабінету Міністрів України від 04 серпня 2010 року № 1588-р, яке зобов’язало центральні та регіональні органи виконавчої влади вжити заходів щодо заборони до окремого рішення початку полювального сезону в зв’язку з високим рівнем пожежної небезпеки в Україні через суху спекотну погоду. Дану інформацію оприлюднив під час спеціальної наради 6 серпня перший заступник голови Івано-Франківської ОДА Василь Плав’юк.

Зі слів завідувача сектором мисливства Івано-Франківського обласного управління лісового господарства Геннадія Мельничука, наразі початок сезону полювання планується перенести щонайменш на тиждень – на 21 серпня. Щоправда, – зазначає він, – це поки що усна інформація. Вочевидь, буде прийняте відповідне розпорядження голови Облдержадміністрації з вказанням нового терміну. Крім того, на термін початку мисливського сезону значною мірою плинуть погодні умови.

Автор: Сергій БІЛИЙ