друкувати


В Коломийському районі відбулося екстрене засідання колегії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-06 05:15:03

Найближчими днями в Україні утримається суха спекотна погода. У період великої пожежонебезпеки майже на всій території країни заборонено в’їжджати до лісів.

Особливу небезпеку становлять хвойні масиви центральних, східних і південних областей. По всій Україні спека вже завдала значного лиха зеленим насадженням. На Заході України стовпчик термометра сягнув 33 градуси, а от у східних, центральних та південних областях спека вимірюється у 38-40 градусів.

Сьогодні, 6 серпня 2010 року, в залі засідань Коломийської районної державної адміністрації відбулось екстрене позачергове засідання колегії під головуванням голови райдержадміністрації Михайла Негрича за участю заступника начальника головного управління, начальника управління з питань рослинництва, садівництва інженерно-технічного забезпечення та безпеки праці в Івано-Франківській області Івана Андріїшина й міського голови м. Коломиї Юрія Овчаренка.

Члени колегії розглянули питання про завдання з виконання рішення РНБО від 5.08.2010 року щодо впровадження заходів по недопущенню пожеж на території району та підготовку шкіл до нового навчального року та роботи в осінньо-зимовий період 2010-2011 років.

Начальник Коломийського районного управління ГУ МНС в Івано-Франківській області Ігор Вацик доповів про вжиті заходи щодо запобігання виникнення пожеж в лісових масивах району та стан готовності лісових господарств до їх гасіння. В даний час на території знаходиться п’ять лісництв та лісонасінневе господарство, підпорядковані ДП "Коломийський Держлісгосп". Протягом 2009-2010 років інженерно-інспекторським складом проводяться перевірки протипожежного стану цих об’єктів та лісосмуг, які до них відносяться.

Михайло Негрич розпорядився тримати під контролем запобігання виникнення пожеж, залучивши до заходів лісників і працівників правоохоронних органів. Вирішено постійно наглядати за ділянками лісів, найбільш небезпечних в пожежному відношенні та місць масового відпочинку громадян, очищати лісові масиви від сміття, спільно з депутатами сільських, селищних рад району вести роз’яснювальну роботу з населенням щодо необережного поводження з вогнем в лісі та забезпеченням пожежної безпеки, зобов’язати сільських, селищних голів спільно з працівниками лісового господарства скошувати суху траву, прилеглу до лісу, прийнятим рішенням обмежити відвідування лісів населенням та в’їзду до них транспортних засобів на період високої пожежної небезпеки.

Складено списки закріплених працівників райдержадміністрації, які братимуть участь сьогодні у зборах активу сільських, селищних громад. Створено та затверджено міськрайонний штаб з координації дій органів місцевої виконавчої влади, місцевого самоврядування з проведення заходів та мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежною небезпекою у 2010 році. Керівниками штабу затверджено голову райдержадміністрації Михайла Негрича та міського голову Юрія Овчаренка.

З метою недопущення загрози людського життя, можливу небезпеку населення систематично інформується через засоби масової інформації.

У колегії взяли участь начальники відділів і управлінь районної державної адміністрації, міської ради, сільські, селищні голови та журналісти.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА