друкувати


В аптеках Івано-Франківщини виявлено препарати, які продавати заборонено

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-04 05:35:53

Заходи міліції з виявлення порушень встановлених правил обігу медпрепаратів, до складу яких входять психотропні речовини, засвідчують, що діяльність приватних аптек потребує ретельнішого контролю.

Не є секретом, що особи, котрі самотужки виробляють наркотичні засоби, шукають складники саме в аптечній мережі. Недаремно на урядовому рівні в цьому році було прийнято постанову, згідно з якою визначено перелік медичних препаратів, заборонених до продажу з метою недопущення витоку наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів. Серед заборонених препаратів є й деякі біологічно-активні харчові добавки, в яких містяться психотропні речовини.

Результати міліцейських перевірок переконують у тому, що окремі аптеки і провізори зокрема ігнорують встановлені правила обігу медпрепаратів. У двох аптеках в Снятинському та Городенківському районах співробітники підрозділів боротьби з незаконним обігом наркотиків виявили факти зберігання та реалізації цих препаратів.

Міліція продовжує здійснювати заходи щодо недопущення витоку з аптек медпрепаратів, які можуть стати засобами і складниками для нелегального виробництва наркотичних речовин.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області