друкувати


Сценаристи Коломийщини - в числі лідерів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-04 03:00:33

З 18 травня по 18 червня 2010 року в Івано-Франківській області проходив конкурс на кращий сценарій, присвячений 19-й річниці Незалежності України, організований управлінням культури Івано-Франківської обласної державної адміністрації та навчально-методичним центром культури і туризму Прикарпаття, метою якого є забезпечення закладів культури новими сценаріями, підвищення виконавської майстерності аматорських колективів, оновлення їх репертуару, задоволення культурних потреб населення, всебічного висвітлення кращих надбань духовного і культурного розвитку нашого народу, утвердження ідей відродження української нації, виховання у громадянина високого почуття приналежності до України, її народу, історії, релігії, культури.

До участі у конкурсі було запрошено методистів Народних домів, районних Будинків культури, працівників закладів культури, творча інтелігенція.

Згідно з умовами конкурсу кращі сценарії буде надруковано в інформаційному бюлетені "Первоцвіт" та розповсюджено по клубних установах області. На переможців очікували премії.

Працівники закладів культури Коломийського району теж взяли участь у конкурсі. Переглянувши та проаналізувавши представлені сценарії, враховуючи вибір теми, її сучасність та актуальність, журі ухвалило відзначити переможцями авторів сценаріїв з відзначенням місць – двом авторам – перше місце, двом авторам – друге місце, трьом авторам – третє місце.

За зайняте третє місце в огляді-конкурсі грамотами управління культури обласної державної адміністрації та грошовою премією нагороджено директора Народного дому села Мишин Ганну Луцак та завідуючу бібліотекою села Семаківці Галину Тарновецьку.

За активну участь у конкурсі відзначено грамотами управління культури обласної державної адміністрації директора Будинку культури с.Сопів Орисю Тихонюк, завідувача клубом с.Загайпіль Михайла Надурака, завідуючу масовою бібліотекою селища Печеніжин Марію Кушнір та працівників організаційно-методичного відділу центральної районної бібліотеки.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА