друкувати


Руслан Коцаба презентував «Дем’янів лаз»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-04 02:30:12

Інтернет-ресурс відеоспогадів «Дем’янів лаз» презентували 2 серпня лідер обласної організації політичної партії «Пора» Руслан Коцаба та редактор сайту громадської журналістики «Народне око» Олексій Тяжкий.

Головною метою нового проекту, зі слів його координаторів, є збереження національної пам’яті про героїчне і трагічне минуле нашого народу у вигляді записаних на відео свідчень очевидців та учасників історичних подій: вояків ОУН-УПА, бійців Червоної Армії, дивізії СС «Галичина», інших військових формувань; людей, які пережили голодомори, репресії, колективізацію тощо.

«Тих людей, – розповідає Р.Коцаба, – в наш час залишилось всього кілька сотень. Це дідусі і бабусі, яким вже за 85. Людина в такому віці розуміє, що вона вже, так би мовити, ближче до Бога, а тому не намагається щось перекручувати чи приховати. Їх обов’язково треба встигнути опитати». Наповнювати сайт контентом його автори планують, як і ситуації з «Народним оком», за принципом громадської журналістики. Тобто кожен бажаючий зможе надіслати для розміщення на сайті власні відео. Крім того, спрощена система адміністрування дозволить читачам самим розміщувати інформацію на порталі.

Це, на думку, Р.Коцаби, дозволить опитати значно більшу частину очевидців історичних подій по всій території України і навіть за її межами. Планується також розміщувати на ресурсі оцифровану історичну кінохроніку, аудіозаписи та різного роду документацію.

Доменна адреса нового ресурсу: patriot.if.ua.

Автор: Сергій БІЛИЙ