друкувати


"Коломийський манускрипт" популяризуватиме краєзнавчу книжку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-03 03:47:25

Ще один фестивальний захід відбудеться на теренах Коломийщини цього літа: у рамках відзначення Дня незалежності України в Коломиї буде проведено міськрайонний фестиваль-ярмарок краєзнавчої книги "Коломийський манускрипт".

Організатори заходу – районна державна адміністрація, районна рада, міська рада, районний і міський відділи культури і туризму, а також, за згодою, Національна спілка письменників України, спілка краєзнавців, товариство "Просвіта".

Сьогодні, 3 серпня 2010 року, в центральній районній бібліотеці відбулося друге засідання оргкомітету з питань проведення та організації міськрайонного фестивалю ярмарку "Коломийський манускрипт", в ході якого обговорено технічне забезпечення свята та організацію презентаційних видань.

Як зазначено в положенні, мета фестивалю – створення умов для розвитку інтелектуального потенціалу нації, зокрема, шляхом підвищення читацької активності, збереження, розвиток популяризація культури краю, активізація культурного обміну, пожвавлення процесу книговидання та книго розповсюдження, урізноманітнення видів туризму на Прикарпатті, поглиблення зв'язків між регіонами України та українцями з-за меж нашої держави, розкриття творчого потенціалу місцевих, особливо молодих авторів, посилення впливу традиційної народної культури та формування національної свідомості молодого покоління, налагодження творчих і ділових контактів, привернення уваги громадськості та зарубіжжя задля всебічного розвитку Коломийщини.

У фестивалі візьмуть участь видавці, видавництва, письменники, митці і громадські діячі. пануватиме на ньому якісна україномовна краєзнавча книга. До участі запрошуються також філателісти, філокартисти, нумізмати, букіністи, інші колекціонери.

Нагадаємо, що заявки на участь у фестивалі слід подавати до 10 серпня 2010 року за адресою: вул.Театральна, 21а, в Коломиї, відділ культури і туризму Коломийської райдержадміністрації, 78200. Телефони для довідок: (03433) 2-55-46, 2-35-14, 2-34-06, факс (03433) 2-02-43.

Участь фестивалі е безкоштовною. Дорожньо-транспортні витрати – за рахунок організацій та фізичних осіб, які відряджають учасників. Відбудеться "Коломийський манускрипт" 24 серпня, місце проведення фестивалю-ярмарку – біля Народного дому в м.Коломиї. Співголови оргкомітету – голова райдержадміністрації Михайло Негрич, голова районної ради Дмитро Неміш, міський голова Юрій Овчаренко, секретар – директор ВАТ "Друкарня ім.Шухевича" Михайло Андрусяк.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА