друкувати


В Івано-Франківську триває профілактична операція "Щит"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-03 02:45:18

Триває загальнодержавна профілактична операція “Щит”, у якій задіяні органи МВС України, СБУ, ДПА та митні органи щодо протидії незаконному ввезенню товарів в Україну та їх подальшому обігу на внутрішньому ринку, виявлення та руйнування схем ухилення від оподаткування у вказаній сфері та мобілізації коштів до бюджету.

Так, з початку операції працівниками податкової міліції міста Івано-Франківська спільно з іншими правоохоронними та контролюючими органами проведено 35 перевірок суб’єктів господарювання та у 14 випадках виявлено порушення чинного законодавства.

В результаті проведених документальних перевірок податківцями Івано-Франківська донараховано до бюджету податків та зборів на загальну суму понад 18 млн грн, забезпечено мобілізацію коштів до бюджету в сумі 6,4 млн грн.

Викрито 3 злочини в сфері оподаткування, вчинені посадовими особами СГД, які займаються реалізацією високоліквідних груп товарів імпортного виробництва, з них 2 – за ч.3 ст.212 КК України (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах).

З незаконного обігу вилучено товарно-матеріальних цінностей на загальну суму більше 1 млн грн, з них підакцизних товарів на 182 тис. грн.

Так, нещодавно працівниками відділення боротьби з незаконним обігом підакцизних товарів головного відділу податкової міліції м.Івано-Франківська в ході відпрацювання території обслуговування виявлено та задокументовано факт надання послуг по ремонту автомобілів жителем обласного центру без будь-яких документів на право зайняття підприємницькою діяльністю. При подальшій перевірці було виявлено та вилучено автомобільні підйомники, обладнання та інструменти, які використовувались при наданні послуг по ремонту автомобілів. Орієнтовна вартість вилученого майна становить 57 тис. грн.

По даному факту працівниками податкової міліції проводиться дослідча перевірка і після вияснення обставин буде прийнято рішення згідно чинного законодавства.

Джерело: ДПІ в м.Івано-Франківськ