друкувати


Рятувальники МНС витягли чоловіка з криниці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-08-03 11:30:44

Окрім гасіння пожеж, ліквідації наслідків різного роду надзвичайних ситуацій, рятувальникам МНС часто доводиться виїжджати для надання допомоги людям, котрі потрапляють у різні нештатні ситуації в побуті.

Тільки з початку цього року на Івано-Франківщині бійцями МНС було здійснено понад вісім десятків таких виїздів, врятовано життя  25 мешканців краю.

Вчора вранці, саме завдяки рятувальникам МНС  врятовано життя 49-літнього мешканця Угорників Івано-Франківської міськради, який на власному обійсті впав у криницю. Першими нещастя помітили сусіди. Як з’ясувалося, вранці один із них, вийшовши на власне подвір’я, почув крики та стогін, що долинали із сусідського обійстя. Коли чоловік підійшов ближче, то зрозумів, що людський голос лунає з криниці. Пильний сусід вмить помітив, що в колодязі, висота якого сягає близько 9 метрів, щосили тримається на воді та кличе на допомогу його 49-літній сусід. Спочатку чоловік спробував самотужки зарадити біді і опустив потерпілому вниз драбину.  Проте, його спроба виявилася марною. Тоді люди звернулися за допомогою до рятувальників. До місця виклику одразу ж прибула чергова варта бійців аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління МНС в області. Рятувальники за допомогою рятувальної мотузки витягли потерпілого на поверхню. На щастя, життю чоловіка вже нічого не загрожує, він відбувся легким переляком та незначним переохолодженням.

Джерело: Центр пропаганди ГУМНС в Івано-Франківській області