друкувати


Укрзалізниця розпочнає заключний етап програми "Е-квиток"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-30 12:04:42

До вересня Укрзалізниця в експериментальному режимі розпочне заключний етап програми продажу електронних квитків через Інтернет.

Зокрема, експериментальні поїздки будуть здійснюватися у поїзді №80/79 Київ–Дніпропетровськ, провідники якого матимуть пристрій для зчитування квитків, придбаних через Інтернет. Про це повідомив заступник генерального директора Укрзалізниці Леонід Лобойко.

«Два етапи програми вже діють, і сьогодні на стадії завершення роботи для впровадження третього етапу. Випробування успішно пройшли на дослідному полігоні випробування і до вересня розраховуємо зробимо експериментальну поїздку. Це означає, що пасажиру не треба буде звертання до касирів, досить просто з паперовою роздруківкою Інтернет-квитка підійти до провідника, який матиме спеціальний зчитувальний пристрій», – уточнив Леонід Лобойко.

На сьогодні послуга замовлення та оформлення квитків через мережу Інтернет користується все більшою популярністю. Станом на 29 липня, з початку впровадження через Інтернет було оформлено 120 тисяч місць, а загалом замовлено більше 140 тисяч.

Нагадаємо, що усього протягом 2009 року пасажири Укрзалізниці зарезервували та оформили через Інтернет 82 281 квиток, із них 71720 проїзних документів було оплачено через Інтернет.

Довідка: 1 етап програми з бронювання місць через Інтернет з наступним оформленням квитка в касі Укрзалізниця запровадила 22 грудня 2008 року.

2-й етап програми з оформлення проїзних документів через Інтернет, коли пасажир може оплатити через Інтернет повну вартість проїзду та послугу замовлення, було запроваджено 30 березня 2009 року.

Отримати довідку щодо наявності вільних місць у поїздах, вартості проїзду та оформити замовлення можна, зайшовши на офіційний веб-сайт Укрзалізниці www.uz.gov.uа, у розділ Для пасажирів/Замовлення квитків.

Оплатити замовлення можна платіжною карткою Національної системи масових електронних платежів (НСМЕП) або міжнародною платіжною карткою (VISA, MasterCard, VISA Elektron, Maestro ). Після оплати пасажир отримує унікальний цифровий код, за пред’явленням якого він оформляє свій квиток у будь-якій касі Укрзалізниці в будь-який день до відправлення свого поїзда.

Через мережу Інтернет здійснюються замовлення квитків за повну вартість та дитячі. Безкоштовні та пільгові проїзні документи оформлюються виключно в касах.

Прес-центр: (044) 465-24-28, 465-21-76, 465-21-72, е-mail: ргеsscenter@uz.gov.ua