друкувати


М.Вишиванюк: Ворота, двері, вікна Івано-Франківщини завжди відчинені для співпраці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-29 05:40:19

29 липня голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк зустрівся з офіційною делегацією Маршалківського уряду і Комісії співпраці із закордоном і промоції регіону Опільського воєводства Республіки Польща.

Зазначалося: у наступному 2011 році виповниться 10 років з часу підписання Угоди між Івано-Франківською областю і Опольським воєводством Республіки Польща.

Вітаючи польських гостей, з якими «у прикарпатців найкращі стосунки», Михайло Вишиванюк зазначив: «Ми налаштовані на подальшу співпрацю з Опольським воєводством, оскільки нам дуже важливий досвід, який пройшла Польща на шляху до Європейського Союзу. Ми раді з того, що Республіка Польща так високо піднялася серед країн Євросоюзу і є там надійним адвокатом України. Після вас нам легше йти протореною дорогою, впроваджувати ті новації, які є у країнах Європейського співтовариства. Бо так чи інакше – Україна буде у Євросоюзі. Уряд України буде підтримувати добрі стосунки з Польщею як зі своїм найбільшим партнером, - зазначив голова ОДА. – Щодо Івано-Франківської області, то, запевняю вас, ворота, двері, вікна в наш регіон завжди відчинені для вас. Ми готові до співпраці. Зокрема, найбільш ефективною така співпраця має бути між Торгово-промисловими палатами. Ми готові підтримати польський бізнес у себе в області, але зав»язувати і розвивати стосунки повинні самі бізнесмени», - наголосив Михайло Вишиванюк.

За словами голови ОДА, лише три райони області із чотирнадцяти не мають угод з польськими повітами.

Керівник польської делегації, заступник Маршалка Опольського воєводства Тереса Кароль повідомила: «Члени нашої делегації напрацьовують загальні напрямки співпраці, що стосуються туризму, охорони здоров'я, культури, а «далі підуть на співпрацю бізнесмени».

Також делегація з Польщі зустрілася з представниками профільних управлінь облдержадміністрації, з якими налагоджена співпраця. Як зазначив заступник голови ОДА Роман Іваницький, в рамках діючої угоди між Івано-Франківською областю і Опольським воєводством РП «постійно відбуваються двосторонні візити». Зокрема, наприкінці серпня Прикарпаття відвідає польська делегація з цього ж воєводства, у складі якої будуть бібліотекарі і представники департаменту спорту і туризму.

Завтра гості з Польщі побувають у місті Яремче, відвідають ековізит-центр Карпатського національного природного парку.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА