друкувати


Багатодітні родини Івано-Франківщини отримають посвідчення

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-29 12:30:16

28 липня під головуванням заступника голови Івано-Франківської облдержадміністрації Романа Іваницького та начальника управління сім’ї і молоді головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ростислава Заремби провели нараду з питань видачі посвідчень багатодітним родинам краю.

Зазначалося: в області проживає понад 12 тисяч багатодітних родин, у яких виховується 40 тисяч дітей. Для таких родин з 1 січня 2010 року в Україні діють пільги. Зокрема, багатодітні сім’ї мають право сплачувати лише половину від вартості комунальних послуг, скрапленого газу, проїзду в усіх транспортних засобах (окрім таксі). Дітям з таких родин надається можливість безоплатного отримання ліків за рецептами лікарів, оздоровлення, проведення щорічного медичного обстеження. Для дітей з родин, у яких виховується п'ятеро та більше дітей, передбачено безкоштовне навчання у вищих навчальних закладах.

Щоб контролювати процес надання пільг багатодітним родинам та використання для цього бюджетних коштів, в Україні запровадили спеціальні посвідчення. Після написання заяв головам райдержадміністрацій на місцях та збору необхідних документів відповідні посвідчення зможуть отримати як батьки багатодітних родин та і їхні діти. Посвідчення захищені голограмою, мають місце для фотографії. Наразі їх друкують на поліграфічному комбінаті «Україна» м. Києва і вже за тиждень посвідчення надійдуть на Прикарпаття. Для видачі означених посвідчень у районах створять спеціальні робочі групи.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА