друкувати


Відбулося чергове засідання виконавчого комітету Коломийської міської ради

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-28 04:35:49

27 липня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Коломийської міської ради.

Начальник управління економіки Гранда О.М. та начальник фінансового управління Бакай Г.Д. доповіли про виконання програми соціально-економічного і культурного розвитку та бюджету міста за перше півріччя 2010 року. Відзначалося, що виконавчими органами міської ради проводиться відповідна робота, спрямована на стабілізацію промислового виробництва та недопущення соціальної напруги в місті. З нарощенням обсягів промислового виробництва спрацювали підприємства чотирьох галузей промисловості, а саме: харчової та переробної, легкої, обробки деревини і виробів з дерева, виробництва і розподілення електроенергії, газу та води. У  звітному періоді оборот роздрібної торгівлі склав 421,46 млн грн, що на 4 відсотки більше, ніж у відповідному періоді 2009 року. Середній розмір пенсій збільшився на 12,8 відсотки і становить 927,68 грн. Фактичне виконання бюджету міста по доходах загального фонду в цілому склало 46,89 млн грн, що становить 100,2 відсотки до запланованих.

Одночасно зверталася увага на незадовільне забезпечення погашення заборгованості із заробітної плати на промислових підприємствах міста, зменшення обсягів будівельних робіт, недовиконання запланованих надходжень ринкового збору, плати за землю, комунального податку з громадян та інші недоліки. Виконком міської ради прийняв рішення, спрямоване на  активізацію роботи по забезпеченню програми соціально-економічного та культурного розвитку і бюджету міста у 2010 році.

Про підсумки роботи із зверненнями громадян та стан виконавської дисципліни в роботі з документами у першому півріччі 2010 року доповіла начальник загального відділу міської ради Шмідль О.Я.. Було відмічено ряд заходів, що вживаються для удосконалення цієї роботи, підвищення в цьому відповідальності начальників відділів та управлінь міської ради. Особлива увага керівництва міської ради приділяється вирішенню проблем, з якими звертаються громадяни пільгових категорій. З початку року надано матеріальної на суму 79471 грн, які використані для виплати одноразової допомоги ветеранам війни, інвалідам загального захворювання, малозабезпеченим та іншим категоріям громадян.

На засіданні виконкому розглянуто питання про стан наповнення бюджету Пенсійного фонду та погашення заборгованості по страхових внесках, про хід виконання міських заходів щодо реалізації Державної цільової програми інформування громадськості з питань європейської інтеграції України на  2008-2011 роки, затверджено списки громадян, сім’ї яких потерпіли внаслідок стихійного лиха, що сталося 7 липня 2010 року, для виплати допомоги, утворено координаційний центр по впровадженню постанови Кабінету Міністрів щодо соціального захисту населення при оплаті житлово-комунальних послуг.

Розглянуто також ряд питань стосовно захисту прав дітей, надання дозволів на встановлення малих архітектурних форм, про надання дозволу на встановлення меморіальних дощок, погодження прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, оформлення права власності на об’єкти нерухомого майна та інші. Всього розглянуто 32 питання, по яких прийнято відповідні рішення.

Джерело: Загальний відділ Коломийської міської ради