друкувати


Недіюча теплотраса топить підвали івано-франківців

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-28 11:00:19

Спеціальна комісія з фахівців міського управління житлово-комунального господарства, «Водоекотехпрому» та «Теплокомуненерго» вивчить ситуацію з підтопленнями підвалів низки житлових будинків в Івано-Франківську.

Одним з об’єктів уваги комісії стане будинок № 194 по вулиці Вовчинецькій, де вже протягом тривалого часу підвали через підтоплення є непридатними і навіть небезпечними для використання. Комунальники стверджують, що вже зробили все від них залежне, повністю замінивши в будинку каналізаційні системи, проте вода продовжує потрапляти до підвалів зі старої недіючої теплотрасу.

Зі слів головного інженера КП «Теплокомуненерго» Богдана Мимохода, до вказаної теплотраси потрапляють фекальні води, проте неодноразові спроби віднайти джерело їх проникнення в трубопровід успіхом не увінчались. Комісію з вивчення ситуації буде створено за вказівкою першого заступника Івано-Франківського міського голови Зіновій Фітеля. Вона також дослідить інші проблемні будинки, зокрема по вулиці Довженка, 7А та Бандери 71. В останньому випадку рівень підтоплення підвальних приміщень сягає 90 сантиметрів.

Автор: Сергій БІЛИЙ