друкувати


В Коломийській ОДПІ провели практикум-тренінг

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-27 04:50:48

Саме ці питання розглядали під час практикуму-тренінгу в Коломийській ОДПІ з сільськогосподарськими виробниками та переробними підприємствами.

Відкриваючи його, заступник начальника Коломийської ОДПІ Котурлаш Наталія Богданівна зазначила, що сьогоднішня зустріч з платниками зумовлена змінами в нормативно-правових актах з оподаткування, що були внесені Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України від 20.05.2010 р. №2275-VI, який ввійшов в дію 16.06.2010 р., та Наказом ДПА України від 12.05.2010 р. №313 «Про внесення змін до податкової звітності з податку на додану вартість».

Начальник відділу адміністрування ПДВ Палагнюк Ольга Степанівна наголосила , що платникам податку на додану вартість за червень 2010 р. потрібно звітувати на оновлених бланках, зупинилася на порядку заповнення загальної форми декларації з податку на додану вартість, скороченої декларації для сільськогосподарських підприємств,які перейшли на спеціальний режим оподаткування, переробних підприємств, котрі суми ПДВ за реалізовані молоко та молочну продукцію, м’ясо та м’ясопродукти, у повному обсязі спрямовують виключно для виплати дотацій сільськогосподарським товаровиробникам за продані ними переробним підприємствам молоко та м’ясо в живій вазі, а також спеціальної декларації.

Заслуговує  уваги питання щодо переходу суб’єктів господарювання на електронну систему поданя податкової звітності. Платників податків проінформовано, що відповідно до прийнятих змін, вони в обов’язковому порядку разом з декларацією (у будь-якій її формі) зобов’язані подавати копії реєстрів отриманих та виданих податкових накладних за звітній період в електронному вигляді,що дасть можливість автоматизовано звіряти податкові накладні у продавця та покупця. Зазначені зміни враховуються у звітності з податку на додану вартість, яка подається, починаючи за червень 2010 року, тобто не пізніше 20 липня.

Завершено тренінг безпосереднім спілкуванням та відповідями на запитання платників податків.