друкувати


Мала Кам'янка Коломийського району відсвяткувала 310-річницю з дня першої писемної згадки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-26 04:05:18

У неділю, 25 липня 2010 року, в селі Мала Кам'янка Коломийського району відбулося велике свято: відзначення ювілею села, 310-річниці з дня першої писемної згадки про нього.

На свято прибули гості з Коломиї, сусідніх сіл. Були на святі представники районної, сільської та влади та духовенства. Зокрема, заступник голови районної державної адміністрації Леся Білищак під час привітального слова зазначила, що село зберегло історичну та духовну традицію, а сільський голова Василь Остафійчук завжди знаходить спільну мову з районною державною адміністрацією, вболіває за соціально-економічний та культурний розвиток села, добробут мешканців й подарувала для бібліотеки села історичну та дитячу літературу від райдержадміністрації.

В народі Малу Кам'янку вимовляють Мала Камінка. За оповідями Івана Куровського на території села знаходився малий маєток пана Камінського. Нині у центрі села є пам'ятник Невідомому солдатові, могила січовим стрільцям та Хрест на честь скасування панщини. На території населеного пункту діють фельдшерсько-акушерський пункт, клуб, три заклади торгівлі, поштове відділення, осередок товариства "Просвіта". Відомими вихідцями села є доктор фізико-математичних наук Ярослав Сисак, письменник, публіцист, в минулому редактор львівського журналу "Жовтень" Юрій Мельничук, настоятель Свято-Троїцької церкви, кандидат богословських наук, депутат Київської міської ради Дмитро Григорак.

Для учасників заходу було організовано святковий концерт за участю аматорів з села Верхній Вербіж, місцевого колективу та народного аматорського хорового колективу "Барви Карпат" під керівництвом М.Віблого.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА