друкувати


В Івано-Франківській області знищено понад 53 тисячі рослин маку і 182 рослини конопель

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-26 02:45:19

В Івано-Франківській області взято під варту 25-річного мешканця села Нижнів Тлумацького району. Співробітники підрозділу боротьби з незаконним обігом наркотиків в ході проведення оперативно-розшукових заходів задокументували факти збування марихуани цією особою. Затримано ряд споживачів наркотиків, яким тлумачанин збував незаконну «продукцію» власного виробництва.

За наслідками санкціонованого обшуку за місцем проживання фігуранта правоохоронці долучили до матеріалів кримінальної справи як речові докази 80 грамів марихуани, пристрій для вживання наркотиків, а також 1500 гривень, здобутих цією особою злочинним шляхом. Крім того, на присадибній ділянці чоловіка виявлено 17 кущів конопель. Як уже з’ясовано, нарковмісні рослини насіялися не самі, а завдяки господарю. Оперативники мають підстави припускати, що чоловік насіяв конопель у ще одному місці, віддаленому від села. Зараз вживаються заходи щодо виявлення інших незаконних посівів. Прикметно, що кілька років тому до кримінальної відповідальності за вирощування саме конопель притягувався тесть затриманого.

До слова, з початку проведення оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак» міліція Івано-Франківщини виявила понад 90 фактів незаконного вирощування рослин снодійного маку та конопель. На сьогодні порушено 46 кримінальних справ щодо осіб, на присадибних ділянках котрих виявлені незаконні посіви. Знищено загалом понад 53 тисячі рослин маку і 182 рослини конопель.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області