друкувати


Професіональна Ліга стронгменів України провела черговий міжнародний турнір

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-26 12:00:11

Професіональна Ліга стронгменів України організувала і успішно провела черговий міжнародний турнір.

Тепер богатирів прийняв Маріуполь, де відбулася матчева зустріч під назвою «Donbass Open»: українським стронгменам протистояла об’єднана четвірка силачів з Росії та Білорусі. Професіональна Ліга стронгменів вже розпочала залучати до участі у серйозних турнірах вчорашніх аматорів, відтак пліч-о-пліч із маріупольцями Олександром Лашиним та Володимиром Муравльовим, киянином Сергієм Конюшком інтереси ПЛСУ відстоював фіналіст турніру «Народний богатир» Борис Курбатський. Загалом склади обох команди виглядали так:

Команда українських стронгменів: Олександр Лашин (капітан), Володимир Муравльов, Сергій Конюшок, Борис Курбатський

Команда стронгменів «Росія – Білорусь»: Валерій Снігірьов (капітан, Росія), Дмитро Нагорний (Росія), Сергій Вачинський (Білорусь), Олександр Лапирєв (Білорусь).

Влада Маріуполя гостино прийняла учасників турніру, організувавши для них ознайомчу екскурсію містом з відвідинами краєзнавчого музею. Змаганню передував авто-проїзд богатирів вулицями Маріуполя з прапорами України, Росії, Білорусі та символічна посадка молодого клена у міському парку. Відтак українське богатирство має всі підстави глибоко пустити корені на Донбасі, де народилося немало видатних силачів, а сам Маріуполь – стати постійним господарем професіональних турнірів серед стронгменів. Тим більше, що зацікавлення до змагань очевидне: незважаючи на спеку і пору відпусток, число вболівальників на «Donbass Open» складало кілька тисяч.

Вправа №1. TruckPull (командна тяга вантажівки вагою 30 тонн на 20 метрів)

Розпочалося змагання вправою Truck Pull: атлети повинні були вчотирьох (без упору) протягнути вантажівку на відстань 20 метрів. Однак жодна з команд не змогла зрушити машину з місця: завадив незначний нахил поверхні. Відтак усі восьмеро атлетів разом потягнули за канати і, на радість публіки, впоралися із завданням, символізувавши тим самим дружбу між братніми народами. Однак залікових балів, зрозуміло, ніхто за таке спільне виконання не отримав: 0:0 після першої вправи.

Вправа №2. Логліфт (Підйом колоди у 130 кг, ліміт часу на команду - 3 хвилини).

Гості виконували вправу першими і зуміли почергово підняти колоду 10 разів. Українці, знаючи результат опонентів, спрацювали прагматично: у швидкому темпі вони зафіксували 130 кілограмів 11 разів, витративши на це трохи більше 2 хвилин. Після цього капітан команди Олександр Лашин поставив переможну крапку 12-им підйомом. При потребі наші могли б підняти й більше, але потреби такої якраз й не було, тим більше на старті змагань слід економити сили. Після другої вправи українці повели у рахунку – 1:0.

Вправа №3. Естафета (Перенесення коромисла вагою 360 кг, обертання колеса вагою 360 кг - 5 разів, перенесення трьох діжок по 65кг та двох валіз по 135 кг).

Розпочала естафету команда Росії та Білорусі, впоравшись з усіма чотирма етапами і витративши при цьому зовсім небагато часу - лише 1 хвилину 43 секунди. Вся четвірка працювала дуже швидко, особливо вразив Валерій Снігірьов, котрий просто таки пролетів над майданчиком із двома валізами по 135 кг кожна. Однак немає таких завдань, які не під силу атлетам Професіональної Ліги стронгменів України! Увімкнувши максимальну швидкість, господарі перевершили результат на цілих 10 секунд! 1 хвилина 33 секунди забезпечили комфортний відрив у загальному і екстаз публіки.

Вправа №4. Богатирська тяга (Підйом автомобіля вагою 320 кг, ліміт часу 3 хвилини).

Гості виконували тягу першими і показали феєричний результат - 20 підйомів. Такого варто було очікувати, оскільки команда Росії та Білорусі складалася із пауерліфтерів. Перевершити досягнення об‘єднаної команди українці не змогли - 13 підйомів за рахунок титанічних зусиль Володимира Муравльова. Як результат, 2:1 після 4-ох вправ і загострення інтриги.

Вправа №5. «Дамбл» (Підйом гантелі вагою 85 кг, ліміт часу 3 хвилини).

«Дамбл» – одна із улюблених вправ наших богатирів. Спеціально для змагання було виготовлено гантель вражаючого розміру вагою 85 кг. Українці зуміли по черзі підняти «дамбл» 15 разів. Багато це чи мало можна було зрозуміти лише після виступу атлетів із Росії та Білорусі. Гості ж підняли снаряд усього лиш 5 разів. Попри не найбільшу вагу гантелі у світі стронгмену, її підйом ускладнюють розміри. Однак «незручність» підйому снаряду також є однією з умов богатирських змагань. Все більше давалася взнаки висока температура навколишнього середовища: незважаючи на те, що турнір розпочався під вечір (о 17-ій годині) температура у затінку становила майже 40 градусів.

Вправа №6. «Манхуд Стоунз» (Перекидання кулі 180 кг, висота 130 см, ліміт часу 3 хвилини).

Заключну вправу розпочали росіяни та білоруси, котрі спільними зусиллями змогли двічі перекинути кулю. Проблеми були очевидними: на сонці та гарячому камінні липка речовина, що використовується при піднятті куль, перетворювалася на рідину і не виконувала свого призначення. Тому не кращими були справи і у господарів: кулю зміг перекинути лише один атлет - Володимир Муравльов. Труднощі виникали перш за все із захватом снаряда. Два підйоми проти одного дозволили гостям здобути перемогу престижу.

Загальний результат «Donbass Open»після 6 вправ – 3:2 на користь команди стронгменів України. Черговий тріумф у колекції богатирів Професіональної Ліги стронгменів!

Джерело: sport.if.ua