друкувати


20-річний юнак загинув від падіння з 12-метрової скелі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-26 10:15:53

Трагедією закінчилася спроба весело відпочити на природі 5 молодих людей з села Підпечари. Хлопці вирішили активно провести вихідні в гірській Яремчі. Там цими вихідними проходив фестиваль етнічної та рокової культури «Потяг до Яремчі» та святкування дня міста, а тому в курортному містечку, яке і без не скаржиться на відсутність гостей, було особливо людно.

Хлопці розклали намет на імпровізованій стоянці самодіяльних туристів, розташованій на стрімкій скелі понад притокою Прута - річкою Жонка. «Там всюди підхід до річки має загорожу, - розповідає «Експресу» начальник Яремчанського гірського пошуково-рятувального пункту Василь Ліхацький, - але безпосередньо в місці стоянки цієї огорожі вже нема». Свій і без того святковий настрій туристи вирішили підігріти оковитою, після чого один з них вирішив прогулятись: подихати свіжим повітрям і насолодитись красою ландшафту. Проте по дорозі не помітив, як земля під ногами закінчилась і стрімко полетів додолу. За викликом товаришів потерпілого, серед яких був і його брат, до місця пригоди виїхали п’ятеро бійців Яреманського пошуково-рятувального пункту, лікарі та пожежні.

«Скеля над річкою, - продовжує пан Ліхацький, - має висоту 12 метрів. Навряд чи у хлопця були якісь шанси. Коли нам повідомили про пригоду, ми взяли троси, ноші, перейшли річку і винесли тіло з-під скелі. Весь цей час у нас була надія, що все-таки хлопця вдасться привести до життя, хоча кров з вух та рота були першими ознаками того, що головний удар випав на голову потерпілого. На жаль, доля була невблаганною: лікарі констатували смерть».

На думку рятувальників, трагедії могло б і не статись, якби не спиртне, яке притупило увагу загиблого, внаслідок чого він не помітив урвища.

Автор: Сергій БІЛИЙ