друкувати


Студенти військової кафедри ІФНТУНГ присягнули на вірність українському народові

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-26 04:30:19

Присягу на вірність українському народові склали 25 липня студенти військової кафедри Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

Церемонія відбулася на стадіоні університету в присутності батьків випускників та їх колег по навчанню. 351 юнак та 9 дівчат, які представляють ІФНТУНГ, Прикарпатський національний університет ім. В.Стефаника та ще три вищі навчальні заклади Івано-Франківська, що уклали угоду про підготовку на кафедрі своїх вихованців, успішно прослухали курс військової підготовки та здали на кафедрі іспити з військових дисциплін, отримавши військові спеціальності офіцерів служби паливно-мастильних матеріалів та командирів механізованих підрозділів. В результаті їм було присвоєно перше офіцерське звання молодший лейтенант запасу.

Новоспечених офіцерів запасу привітали ректор ІФНТУНГ Євстахій Крижанівський, начальник військової кафедри полковник Юрій Вязніцев, представники духовенства, батьки студентів.

В свою чергу студенти-відмінники навчання з університету нафти і газу та ПНУ запевнили присутніх, що неухильно дотримуватимуться присяги і готові до останнього захищати свою Вітчизну в разі виникнення можливих загроз її безпеці.

Святковий настрій дещо зіпсувала погода: майже всю церемонію випускники змушені були вистояти під проливним дощем. Крім того вигляд десятків батьків, які, прагнучи побачити своїх чад у військовій формі, запрудили майже весь імпровізований плац перед парадними коробками, нагадував про те, що головні учасники дійства, хоча й намагалися бути схожими в цей момент на військових, все ж у більшості своїй залишались людьми цивільними…

Автор: Сергій БІЛИЙ