друкувати


Грабували, маскуючись під міліціонерів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-24 09:30:39

Організоване угрупування, яке нещодавно було знешкоджено співробітниками прикарпатської міліції, спеціалізувалось на розбійних нападах під виглядом співробітників органів МВС. При цьому двоє молодиків, які діяли на теренах Городенківщини, не зупинялись ні перед чим: навіть перед вбивством. Для цього у них завжди була напоготові вогнепальна зброя.

Для свого першого розбійного нападу зловмисники спеціально придбали дві міліцейських камуфляжних форми та автомобіль, який розмалювали в кольори ДПС ДАІ. Зі слів начальника УМВС в Івано-Франківській області генерал-майора міліції Василя Варцаби, зловмисники знали, що по дорозі, де вони вирішили вчинити напад, їхатиме місцевий бізнесмен з певною сумою грошей. Вони зупинили його автомобіль нібито для перевірки документів, проте в останній момент чоловік відчув, що зловмисники спілкуються з ним не так, як це робили би співробітники ДПС і натиснув на газ. Злочинці тричі вистрелили вслід автомобілю з пістолета, проте на щастя не влучили.

За другим разом бандитам таки вдалося заволодіти омріяною наживою. Після розбійного нападу на одну з автозаправних станцій в їх руки потрапили кошти в сумі 8 тисяч гривень.

Третьою жертвою бандитів під маскою правоохоронців став валютник. Зловмисники під’їхали до нього на розфарбованому під міліцейський мотоциклі. Та, враховуючи свою невдачу в першому випадку, не стали з ним розмовляти, а одразу тричі вистрелили на враження. В результаті їм вдалося заволодіти чималою сумою грошей.

Тим не менш, через деякий час в ході проведення оперативно-слідчих заходів співробітникам карного розшуку таки вдалося вийти на слід розбійників. Тим більше, що використання зловмисниками міліцейських погон як прикриття зробило їх затримання справою честі для міліціонерів. Обшук в помешканнях та гаражі одного з них дав правоохоронцям беззаперечні докази причетності до скоєних злочинів: знаряддя злочинної діяльності, фарбу, якою вони розмальовували автомобіль і мотоцикл тощо.

Автор: Сергій БІЛИЙ