друкувати


300 дітей-сиріт з усієї України відпочивають у літньому таборі в Яремчі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-21 10:15:20

Триста дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з 23 шкіл-інтернатів різних регіонів України відпочивають у літньому таборі в Яремчі. Його цьогорічна тема – «Космічна подорож».

Це 17-й табір, організований Міжнародним благодійним фондом «Нове покоління» (Україна) спільно з «Help Us, Help The Children» – проектом Канадського благодійного фонду «Дітям Чорнобиля».

Тут діють насправді три табори – два наметові і стаціонарний для менших дітей. З дітьми займаються волонтери, вихователі та майстри з України і Канади.

За словами прес-секретаря фонду «Нове покоління» Юлії Кацун, основне завдання табору – не лише активний відпочинок і оздоровлення, а й створення можливостей самореалізації дітей, позбавлених батьківського піклування.

У цьому році поряд з традиційними майстернями – комп’ютерною, художньою, бойового гопака, флористики – працюють і нові, як от швейна, бейсбольна. Цікаві й корисні також гуртки «Життя», «Здорове Я», «Психологічне Я», «Протидія торгівлі людьми», для дітей від 14 років – «Я і закон». Загалом діє 30 майстерень і гуртків.

Сьогодні для дітей-сиріт з літнього табору на туркомплексі «Буковель» гала-концерт дають зірки української естради.

Перший табір відбувся влітку 1996 року. З того часу в літніх і зимових таборах, організованих фондом «Нове покоління», відпочило більше 30 тисяч дітей-сиріт.

Джерело: Радіо Свобода