друкувати


На Верховинщині пройде II етап Чемпіонату України з гірської гонки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-20 07:00:41

Такого тут ще не було. Незабаром, а саме 8 серпня, на старому, звиклому до важких лісовозів та вантажівок асфальті сонного Кривопільського перевалу, що у Верховинському районі, заревуть потужні мотори спортивних автомобілів. Адже саме це місце облюбували для кращі автогонщики України для проведення чергового етапу Чемпіонату України з гірської гонки.

«Такі змагання, - розповідає «Експресу» організатор турніру, керівники Прикарпатського автомобільного клубу Олександра Кодак, - проводяться в нашому регіоні вперше. Гонщики повинні будуть здійснити два кваліфікаційні та три залікові заїзди на майже 3,5-кілометровій трасі, де перепад висот становить 133 метри»

Ділянка траси в районі Кривопільського перевалу обрана не випадково. Маючи 10 правих і 14 лівих поворотів, вона відповідає усім вимогам Федерації автомобільного спорту. І хоча траса є дорогою загального користування, на думку організаторів змагань, проведення заїздів не завдасть клопоту місцевому населенню, оскільки трасу перекриватимуть на нетривалі періоди часу, з 15-хвилинними перервами.

На Прикарпатті пройде вже другий етап Чемпіонату України. Перший відбувся у Львівській області. Тоді спортсмен з Івано-Франківська Микола Ільницький зайняв друге місце, поступившись своєму колезі з Харкова. Ще два етапи планується провести відповідно в Криму та у Чернівецькій області. «Метою проведення змагань саме на Прикарпатті, - продовжує пані Кодак, - є відродження колись популярного у нас автомобільного спорту і підняття туристичної галузі регіону».

Автор: Сергій БІЛИЙ