друкувати


В Івано-Франківській ОДА говорили про автотранспортні перевезення в області

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-20 05:45:22

Минулого понеділка перший заступник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Василь Плавюк провів нараду з проблемних питань автотранспортних перевезень в області. Участь у ній взяли заступники голів райдержадміністрацій, начальники управлінь ОДА та чимало перевізників.

На нараді була озвучена інформація про порушення у галузі перевезень. Зокрема, окремі водії виїжджають на маршрути без відповідних документів, або з дозволами, термін дії яких закінчився. За словами Василя Плавюка, з десяти перевізників на маршруті «Богородчани – Івано-Франківськ» - дев′ятеро «працюють нелегально».

«437 разів протягом доби відправляються автобуси з нового автовокзалу в Івано-Франківську, - підкреслював перший заступник голови ОДА. – А його пропускна спроможність – лише 250 транспортних засобів. Звідси і нарікання, в тому числі й самих перевізників».

Актуальним є також питання відхилень від маршрутів. Так протягом трьох днів, з 23 по 25 червня, перевіркою було виявлено 30 фактів таких відхилень. «За цим стоїть або чийсь інтерес, або гроші», - підсумовував Василь Плавюк.

Наголошували й на відшкодуваннях за пільгові перевезення.

На завершення наради її учасники обмінялися пропозиціями та критичними зауваженнями.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА