друкувати


Коломийська ОДПІ провела практикум-тренінг з с/г виробниками та переробними підприємствами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-20 09:15:02

«Зміни до податкової звітності з ПДВ. Електронна подача реєстрів виданих та отриманих податкових накладних» - на таку тему відбувся практикум-тренінг в Коломийській ОДПІ з сільськогосподарськими виробниками та переробними підприємствами.

Відкриваючи його, заступник начальника Коломийської ОДПІ Котурлаш Наталія Богданівна зазначила, що сьогоднішня зустріч з платниками зумовлена змінами в нормативно-правових актах з оподаткування, що були внесені Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України від 20.05.2010 р. №2275-VI, який ввійшов в дію 16.06.2010 р., та Наказом ДПА України від 12.05.2010 р. №313 «Про внесення змін до податкової звітності з податку на додану вартість».

Начальник відділу адміністрування ПДВ Палагнюк Ольга Степанівна наголосила, що платникам податку на додану вартість за червень 2010р. потрібно звітувати на оновлених бланках, зупинилася на порядку заповнення загальної форми декларації з податку на додану вартість, скороченої декларації для сільськогосподарських підприємств,які перейшли на спеціальний режим оподаткування, переробних підприємств,котрі суми ПДВ за реалізовані молоко та молочну продукцію, м’ясо та м’ясопродукти, у повному обсязі спрямовують виключно для виплати дотацій сільськогосподарським товаровиробникам за продані ними переробним підприємствам молоко та м’ясо в живій вазі, а також спеціальної декларації.

Заслуговує уваги питання щодо переходу суб’єктів господарювання на електронну систему подання податкової звітності. Платників податків проінформовано, що відповідно до прийнятих змін, вони в обов’язковому порядку разом з декларацією (у будь-якій її формі) зобов’язані подавати копії реєстрів отриманих та виданих податкових накладних за звітній період в електронному вигляді, що дасть можливість автоматизовано звіряти податкові накладні у продавця та покупця. Зазначені зміни враховуються у звітності з податку на додану вартість, яка подається, починаючи за червень 2010 року, тобто не пізніше 20 липня.

Завершено тренінг безпосереднім спілкуванням та відповідями на запитання платників податків.