друкувати


На Івано-Франківщині обсяги експорту товарів збільшилися на 22,3%

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-19 04:30:59

В Івано-Франківській області протягом січня-травня 2010 р. обсяги експорту товарів суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності порівняно з аналогічним періодом 2009 р. збільшилися на 22,3% - до 130,4 млн. дол. США, імпорту – на 30% - до 122,9 млн. дол. США, повідомили ІМК в облуправлінні статистики.

Товари експортували до 66 країн світу, імпортували – з 53 країн.

До країн СНД було експортовано понад чверть усіх товарів, до країн Європи – половину. Імпорт з країн СНД становив 13,4% від його загального обсягу, з країн Європи - 70%.

Найбільші експортні поставки здійснювалися до Росії, Італії, Німеччини, Чехії, Польщі, Молдови, Румунії, Туреччини та Іраку.

В обсягах імпорту переважали надходження з Німеччини, Польщі, Бразілії, Росії, Чехії та Угорщини.

Найбільше експортували продукцію хімічної і пов’язаних з нею галузей промисловості, деревини та виробів з деревини, яєць та продуктів їх переробки, шкіряної і хутряної сировини та виробів з них, механічного і електрообладнання, мінеральних продуктів і полімерних матеріалів, пластмас та каучуку, імпортували - механічне і електрообладнання, продукцію хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, полімерні матеріали, пластмаси та каучук, готові харчові продукти, папір та картон, текстиль та вироби з текстилю і мінеральні продукти.