друкувати


«Наша Україна» ходила на Говерлу, «Свобода» – на Яворину

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-19 10:00:03

Представники партій «Наша Україна» та «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» вирушили в суботу в традиційні походи на видатні вершини українських Карпат, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Виступом на карпатські вершини «Наша України» традиційно відзначає прийняття Декларації про державний суверенітет України, а ВО «Свобода» вшановує пам’ять воїнів ОУН-УПА.

Під час підкорення Говерли відбувся урочистий мітинг з нагоди 20-річчя Декларації про державний суверенітет України, на якому виступив голова «Нашої України» Віктор Ющенко.

За словами народного депутата, заступника голови політради партії «Наша Україна» Зіновія Шкутяка, у поході взяли участь близько трьох тисяч осіб, були представники майже з усіх регіонів України.

Акція на Говерлі має ще й екологічну мету – прибирання сміття, яке залишають на схилах гори численні туристи.

А у селі Липа на Долинщині стартувала патріотична акція «Яворина-2010», якою «Свобода» вшановує пам’ять героїв старшинської школи УПА «Олені» та крайового провідника ОУН Ярослава Мельника «Роберта».

Патріотичні заходи проходять на цвинтарі в урочищі Глибоке, біля бункера «Роберта» в урочищі Яворина. А ввечері біля пам’ятника Мельникові в селі Липа відбудуться урочистості.

Патріотична акція розпочалася в урочищі «Розтока» футбольним турніром ВО «Свобода».

Ввечері відбудеться також фестиваль патріотичної пісні «Яворина», учасники якого виконуватимуть патріотичні пісні або поезії часів ОУН-УПА і сучасні українські пісні, пов’язані з повстанською тематикою.