друкувати


В Яремчі врятували 14-річного вихованця школи-інтернату з Харківщини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-17 02:00:58

Дзвінок на пульт чергового Яремчанської самостійної державної пожежної частини – 13 близько пів на сьому вечора 15 липня на початках дещо збентежив рятувальників: посеред ріки на камені сидить хлопчик, – говорили в трубці, – і не може дістатись берега.

Як зазначає заступник командира Івано-Франківського гірського пошуково-рятувального загону Мирослав Яворський, який на той час виконував функції оперативного чергового загону, по отриманні сигналу терміново було піднято особовий склад чергового пожежного відділення та Яремчанського пошуково-рятувального пункту. Вже за півгодини постраждали 14-річний підліток вже був поза небезпекою. Ним виявився вихованець школи-інтернату міста Люботин Харківської області, який відпочивав в одному з розташованих неподалік оздоровчих дитячих таборів.

Зі слів начальника СДПЧ-13 Івана Стефурака, хлопець розповів, що пішов з друзями купатись на річку, проте сильна прибережна течія його понесла. На щастя горе-відпочивальнику вдалося вхопитись за камінь, що стирчав з води.

«Вода в цьому місці глибока, – розповідає пан Стефурак, – і намагання хлопця доплисти до берега самотужки могла закінчитись для нього трагічно».

Друзі намагались допомогти підліткові, протягаючи йому палки і гілки дерев, проте марно. Свою роль зіграв і переляк, внаслідок якого хлопець не наважувався скористатись допомогою товаришів для порятунку. Туристи, що відпочивали поруч, побачили невдалі спроби юнаків врятувати свого колегу і зателефонували в службу порятунку.

«Побачивши рятувальників, – продовжує начальник СДПЧ, – хлопець дещо заспокоївся. Йому перекинули рятувальний пояс і за його допомогою витягнули на берег».

Автор: Сергій БІЛИЙ