друкувати


18 липня у Івано-Франківську відзначать 600-річчя Грюнвальдської битви

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-15 08:00:27

Цієї неділі, 18 липня, Івано-Франківськ відзначить 600-річчя Грюнвальдської битви. Встановленням банера про 600-річчя перемоги в Грюнвальдській битві на одному з приміщень по вулиці Грюнвальдській розпочнеться відзначення цієї славної для історії України дати в місті Івано-Франківську.

А 25 липня з 13:00 до 16:00 мешканців міста запрошують на свято вулиці Грюнвальдської. У програмі свята — виступи відомих в істориків, представників влади та громадськості, концерт мистецьких колективів закладів культури міста, виставки, дитяче свято «Козацькому роду нема переводу», ігри, розваги, конкурси. На святі також представлять копії прапорів українських (руських полків), які брали участь у цій битві.

Управління освіти і науки виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, що виступило головним ініціатором відзначення 600-річчя Грюнвальдської битви в Івано-Франківську, продовжить проведення тематичних заходів у серпні-жовтні 2010 року науковою конференцією, конкурсом на кращий учнівський реферат та дослідницьку роботу вчителів, презентацією нових видань про цю подію в культурно-мистецькому центрі «Є», тематичними уроками тощо.

Джерело: Газета «Репортер»