друкувати


Ансамбль «Прикарпаття» виїжджав на ІІ фестиваль «ЕКОломия» у Польщу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-15 01:45:10

З 9 по 12 липня ансамбль пісні і танцю «Прикарпаття» Будинку культури селища Отинія (керівники – подружжя Мирослав та Людмила Марцінківи, Володимир Гринів, Ярослав Лесюк) виїжджав на ІІ фестиваль «ЕКОломия» в м.Гурово-Іловецьке, Республіка Польща.

Ансамбль пісні і танцю мав честь спільно з хореографічним колективом «Думка», української гімназії (керівник Мирослав Олійник) розпочати фестиваль. Після урочистої частини Отинійський колектив безпосередньо взяв участь в мистецькій програмі фестивалю, яка тривала 2 дні. Колектив представив різноманітну програму, а саме музично-хореографічні композиції «Верховинський кручений», «Лемківська забава», «Отинійська полька», «Буковинський танець», звучали українські пісні у виконанні солістів та учасників хорової групи, гумор від народного сміхованця - Ігоря Назарука. Під час фестивалю колектив проживав в приміщенні української гімназії, де мав можливість спілкуватися з представниками української діаспори м.Гурово-Іловецьке та учасниками колективу «Думка».

Колектив висловлює щиру подяку голові Коломийської районної державної адміністрації Михайлу Негричу, голові Коломийської районної ради Дмитру Немішу за надану можливість репрезентувати культури покутського та гуцульського краю, донести українським побратимам, які проживають на польській землі часточку українського мелосу.

Автор: Оксана СУШИРИБА, головний спеціаліст відділу культури і туризму Коломийської