друкувати


Делегація від Прикарпаття візьме участь у відзначенні дня заснування міста Ярославля

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-15 10:00:08

Велика офіційна делегація від Івано-Франківської області візьме участь у святкуванні в вересні цього року 1000-річчя з дня заснування міста Ярославля, що у Російській Федерації. Попередніх домовленостей з даного приводу було досягнуто під час нещодавнього візиту в область депутата Державної Думи Росії, колишнього губернатора Ярославльської області Анатолія Лісіцина та генерального консула РФ у місті Львові Євгена Гузєєва.

«Місто Ярославль, - розповів пан Лісіцин під час прес-конференції з нагоди його візиту на Прикарпаття, - було засновано київським князем Ярославом Мудрим, а тому візит великої української делегації стане для нас знаковою подією».

Приїзд російського депутата на Івано-Франківщину був пов'язаний з перебуванням на відпочинку в області групи російських дітей, що прибули за підтримки благодійного фонду А.Лісіцина. В даний час діти відпочивають на турбазі «Говерла» у селищі Ворохта.

Взаємні дитячі візити стали вже доброю традицією. Візит російських дітей – це своєрідна відповідь на поїздку до Ярославля на запрошення депутата учнів Івано-Франківської ЗОШ №3, що відбулася минулого року. Крім того, сьогодні до цього давнього міста стартує ще одна група прикарпатських дітей.

Російський депутат та генконсул провели зустрічі з головою Івано-Франківської ОДА Михайлом Вишиванюком, його заступником з гуманітарних питань Романом Іваницьким та старостою Російської общини області Олександром Волковим, під час яких крім вказаних вище питань обговорили проблеми співпраці Прикарпаття з суб’єктами Російської Федерації в науковій, культурній, освітній сферах, можливого впровадження в області проектів відновлення поховань воїнів, загиблих під час першої світової війни, відзначати 100-річчя якої зараз готується, за висловом А.Лісіцина, вся Європа. Як відзначалося, фонд депутата прикладає багато зусиль підтримці пошукових заходів та впорядкуванню військових поховань.

Автор: Сергій БІЛИЙ