друкувати


На Івано-Франківщині відбувся обласний семінар з питань проведення жнивної кампанії в 2010 році

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-14 04:45:44

На базі агроформувань Городенківського району 14 липня відбувся обласний семінар з питань проведення жнивної кампанії в 2010 році.

В семінарі взяли участь заступник голови Івано-Франківської ОДА Василь Брус, заступник начальника Головного управління агропромислового розвитку ОДА Іван Андріїшин, перший заступник голови РДА І. Мороз, начальники управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій, керівники районних насіннєвих інспекцій та інші керівники обласних та районних структур.

Учасники семінару обговорили питання готовності АПК області та району до жнив. Також ознайомилися зі станом посівів та готовністю матеріально-технічної бази до жнив ДП «Обрій», СГВК ім. Шевченка, філії «Перспектив», ФГ «Геліос» та ПФГ «Поточище». Відвідали базу по прийманню зернових культур та ріпаку в ПА «Вільхівці» та базу по прийманню та зберіганню фуражного зерна філії «Перспектив». На завершення ознайомилися з роботою сортодослідної станції по вивченню перспективних сортів с/г культур.

Довідка: В цьому році до збирання підлягає 127,8 тис. га зернових, з них: 50,5 тис. га озимих і 76 тис. га ярих. Крім того, ріпаку – 11,2 тис. га, в т.ч. озимого - 9,9 тис. га. Враховуючи фактичний стан посівів, наявні запаси продуктивної вологи в ґрунті, очікувані погодні умови, прогнозоване валове виробництво зерна складатиме 400,0 тис. тонн (що на рівні минулого року).З кожного гектара планується зібрати 31,4 ц/га.

Крім того, прогнозується зібрати 21 тис. тонн озимого і ярого ріпаку при середній врожайності 18,8 ц/га.

Збирання ранніх зернових зокрема озимого ячменю, а також озимого ріпаку в області розпочато. Жнивують в Снятинському, Городенківському, Коломийському, Галицькому та Тисменицькому районах.

В цьогорічних жнивах приймуть участь 898 зернозбиральних комбайнів, 125 жниварок валкових, 496 зерноочисних машин. біля 2 тис. вантажних автомобілів.

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики ОДА