друкувати


У Карпатах шукали двох зниклих юнаків

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-14 10:30:14

Двоє 13-річних мешканців селища Верховина загубились 13 липня у місцевих лісах. Хлопці вирушили зранку в район гори Біла Кобила за грибами і до 17.00 години не повернулись.

Батьки забили на сполох, бо ж юнаки іще об 11-й телефонували і казали, що вже зібрали вдосталь грибів і повертаються додому. Зараз же їх телефони уперто не відповідали. Батьки зниклих тут подзвонили за номером «101» у службу порятунку.

Піднятому по тривозі особовий склад Верховинського пошуково-рятувального пункту на чолі з його начальником Іваном Філіпчуком вже о 18.35 годині того ж дня вдалося відшукати зниклих юнаків в районі гори Великий Погар. Як виявилось, хлопці заблукали через грозу та тривалу сильну зливу. Гроза також примусила їх вимкнути мобільні телефони, через що рідні не могли до них додзвонитись.

Зі слів рятувальників, якогось шоку чи надмірного хвилювання від того, що з ними трапилось, знайдені блукарі не виказували. Напевно, дається таки взнаки сувора гуцульська натура. Та й знайшли їх засвітла, отже якоїсь серйозної загрози для своїх життів звиклі до даної місцевості юнаки не відчували.

Автор: Сергій БІЛИЙ