друкувати


Євангелізаційний виступ в Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-12 02:30:53

У суботу 10 липня в Коломиї біля Катедрального собору з благословення Правлячого Архієрея Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ Преосвященного владики Миколая Сімкайла та за участі греко-калицької спільноти «Як Марія» з м.Івано–Франківська пройшла духовна програма «Богу відкриймо серця».

Цей євенгелізаційний виступ молоді був досить незвичним для жителів міста. Адже коломияни звикли прославляти Бога ревними молитвами в церквах, перед іконами, а не «музикою, інструментами, піснею, та ще й танцем». На превеликий жаль, глядачів-учасників цього захоплюючого дійства була досить незначна кількість.

Вихованці Школи християнського життя і євангелізації молоді Непорочної Діви Марії із Назарету Матері Церкви в невеликих сценках показували дію гріхів на людські життя, різні упадки, духовну боротьбу та постійну присутність Христа в нашому житті. Все дійство супроводжувалось грою на гітарах, скрипці, там-тамі, синтезаторі.

Під кінець програми лідер спільноти «Як Марія» Роман Федорак провів молитву, після якої молодь почала розказувати про своє знайомство з Богом, своє «переживання Христа», про оздоровлення від різних хвороб (фізичних та духовних).

Така своєрідна євангелізація не залишила нікого з присутніх байдужим. Сподіваємось, що ще не раз подібні програми збиратимуть молодь для спільної молитви.

Автор: Галина ОДОСІЙ