друкувати


В Яремчі презентували проект «Центр зустрічей студентської молоді України і Польщі»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-09 03:00:55

В Яремчі та біля підніжжя гори Піп Іван презентували українсько-польський проект «Центр зустрічей студентської молоді України і Польщі», що має постати у селі Микуличин на Прикарпатті.

За словами проректора з міжнародних відносин Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, доктора політичних наук Ігоря Цепенди, це «найамбітніший академічний проект Варшавського та Прикарпатського університетів». Реалізується він під патронатом президентів України і Польщі.

В презентації взяли участь представники Канцелярії Президента Республіки Польщі та польського Сейму, науковці двох країн.

Попередньо відбувся конкурс архітектурних проектів майбутнього центру, перемогу в якому здобув проект представника Варшавської політехніки Павла Новіцького.

За основу взято концепцію гуцульської гражди, яка вписується в навколишній ландшафт, вміло поєднані традиційної гуцульської архітектури і сучасних тенденцій будівництва.

Символічну процедуру передачі макету провели біля підніжжя гори Піп Іван. В ній взяв участь голова Івано-Франківської обласної ради Ігор Олійник.

Після виготовлення технічної документації до спорудження молодіжного центру розраховують залучити кошти Євросоюзу.

Джерело: Радіо Свобода