друкувати


8 липня на Івано-Франківщині перебуває перший заступник Міністра МНС України В.Антонець

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-08 05:10:02

8 липня на Івано-Франківщині з робочою поїзкою перебуває перший заступник Міністра МНС України Володимир Антонець.

Разом з місцевими керівниками МНС він побував у підтоплених районах – Снятинському, Коломийському, Тисменицькому і Тлумацькому. Впродовж другої половини дня замміністр Володимир Антонець знайомиться із паводковою ситуацією в інших районах області.

За даними прес-служби МНС України, внаслідок тривалих проливних дощів, які пройшли територією Прикарпаття 7-8 липня, станом на 12:00 8-го липня в області підтоплено 153 житлових будинки, 546 присадибних ділянки, 322 двори. Найбільше потерпають від негоди населені пункти Калуського, Долинського, Галицького, Рогатинського, Тисменицького, Тлумацького, Снятинського районів та місто Івано-Франківськ. Зокрема відбулося підняття рівню води у р.Рибниця Снятинського району, внаслідок чого підтоплено 50 будинків у с.Новоселиця та 12 будинків у с.Джурів, а також частково підтоплена територія хімзаводу у с.Джурів. Мешканців постраждалих будинків відселено. У селі Назавизів Надвірнянського району пошкоджено дамбу, в результаті чого існує загроза підтоплення 10 житлових будинків.

В МНС України запевняють: Ситуація знаходиться під контролем ГУ МНС в області, проводиться постійний моніторинг. Особовий склад Головного облуправління МНС та територіальних підрозділів переведено на посилений варіант несення служби. З Хмельницької області до Снятинського району пересувається плаваючий транспортер та спеціальна аварійно-рятувальна машина з двома човнами. Також плаваючий транспортер пересувається з м.Дрогобич до Галицького району. Наразі спостерігається спад рівня води.

Учора, 7 липня, Міністр з надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич вніс ряд пропозицій щодо комплексного протипаводкового захисту території України та мінімізації збитків від шкідливої дії вод.

Під час доповіді Міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич зауважив: «Як показує практичний досвід із ліквідації наслідків стихії та досвід розвинених країн світу, проведення планових запобіжних заходів потребує значно менших фінансових витрат державного бюджету, ніж здійснення заходів з ліквідації масштабних надзвичайних ситуацій».

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА