друкувати


Військовослужбовці продовжують надавати допомогу населенню у постраждалих від негоди районах

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-08 12:30:29

Зокрема, станом на 8 липня, у роботах з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації задіяні 437 військовослужбовців, 27 одиниць техніки та 2 вертольоти.

Військові розподілені на 8 команд, які працюють у місті Чернівці, населених пунктах Сторожинецького, Глибоцького, Герцаєвського районів області. У підтоплених районах працює також група медичних працівників Чернівецького 376 військового госпіталю та Військово-медичного департаменту МО України.

З початку проведення робіт підрозділами ЗС України евакуйовані 42 сім’ї та 130 чоловік місцевого населення, приготовлено та роздано 1803 порції їжі для постраждалих, розчищено від сміття та мулу 5,287 кілометри дорожніх шляхів, 3 дамби, 5 мостів, 177 подвір’їв, понад 2 кілометри берегів річок, розібрано 2 завали на дорогах, відновлено 1035 метрів дренажних каналів, прокопано 1300 метрів водостоків. У населеному пункті В.Кузьмина Герцаєвського району Чернівецької області обладнано 10-ти метровий пішохідний дерев’яний міст. Розвантажено 80 тон гуманітарної допомоги.

Також силами інженерних підрозділів у період з 24 червня по 6 липня встановлено сім тяжких механізованих мостів у районах населених пунктів поблизу рік Жванчик на Хмельниччині, Серетель, Брусниця, Дерелуй та Малий Сірет на Буковині.

Автор: Майор Володимир СКОРОСТЕЦЬКИЙ, Регіональний медіа-центр МО України (м.Львів)