друкувати


На Прикарпатті знову сильні дощі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-08 11:45:03

Влада Івано-Франківська попередила населення про зниження тиску води, що зумовлене граничним рівнем наповнення міського дощового каналізаційного колектора.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, на подачу води за графіком переведений Калуш – через високу каламутність води і напружену роботу каналізаційних насосних станцій.

За даними управління з надзвичайних ситуацій обласної держадміністрації, пошкоджені водозабірні споруди в Івано-Франківську, Калуші, Долині, Надвірній, Тлумачі та Рожнятові.

Без електрозабезпечення одинадцять населених пунктів повністю та чотири частково.

За інформацією служби автомобільних доріг, внаслідок пошкодження дорожнього полотна відсутнє транспортне сполучення з трьома населеними пунктами Верховинського району, по одному – Надвірнянського і Долинського.

Загалом підтоплені майже півсотні житлових будинків, 145 підвалів, 385 присадибних ділянок в семи районах області.

Для надання допомоги населенню з ліквідації наслідків стихії в районах працюють мобільні оперативні групи та аварійно-рятувальні підрозділи Головного управління МНС в області.

По Івано-Франківській області передали метеопопередження про продовження підйому рівня води на ріках, особливо Прут і Дністер – до 3-3,5 метра.

Джерело: Радіо Свобода