друкувати


На кордоні в громадянина Чехії вилучено мисливський арсенал

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-07 12:15:12

На Закарпатті прикордонниками Чопського прикордонного загону спільно з співробітниками митниці припинено спробу незаконного переміщення через україно-словацький державний кордон вогнепальної та холодної зброї.

Вчора, 6 липня, до міжнародного автомобільного пункту пропуску «Ужгород» (україно-словацький кордон) на в’їзд прибув легковий автомобіль марки «Ланд Ровер», закордонної реєстрації, яким керував 50-річний громадянин Чехії.

Проходячи прикордонно-митний контроль Алексей Ш. заперечив про перевезення будь-яких заборонених предметів, та поряд з тим у інспектора прикордонної служби виникли сумніви щодо правдивості слів громадянина Чехії.

Даний автомобіль було виведено з загального потоку для проведення поглибленого огляду. Під час огляду автомобіля виявлено чорну шкіряну кобуру з 9 мм. пістолетом «COLT» та 9 набоями до нього, один з яких шумовий, що знаходилися в салоні автівки. Окрім цього з арсеналу чоловіка вилучено спортивний (мисливський) лук іноземного виробництва, «HOYT MAXXIS 35 ARC» та 12 стріл до нього довжиною 790 мм. фірми «Easton», США, а в кишені лівої дверці і під заднім сидінням «Ланд Ровера», були приховані 2 мисливські ножі фірми «Columbia Jin Lang Company».

По даному факту були оформлені відповідні документи, а арсенал вилучено і передано співробітникам митниці.

Автор: Сергій БРОВКО, старший лейтенант, начальник прес-служби – прес-секретар начальника загону