друкувати


Завершився фестиваль екстремальної та молодіжної культури «Мізунська Zвигода»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-06 05:15:27

З 28 червня по 4 липня в селі Новий Мізунь (Долинський р-н) проходив перший в Україні велосипедний табір в межах щорічного фестивалю екстремальної та молодіжної культури «Мізунська Zвигода».

Спортсмени з Івано-Франківська, Києва, Львова, Рівного, Чернівців, Ялти, Алушти, Бахчисараю, Полтави і т.д., а всього було учасників 89, приїхали в гори, аби на тиждень забути про буденні справи, повністю присвятити себе улюбленому видові спорту та поспілкуватися з однодумцями.

Дружній атмосфері та позитивному настрою не завадив навіть триденний дощ, який вже також став доброю традицією західноукраїнських змагань. Сонечко таки пригріло учасників-екстремалів під час кваліфікаційних заїздів, ось тоді довелося вже рятуватися від спеки в річці, що протікає біля самого кемпінгового містечка.

Цього року організатори потішили спортсменів душовими кабінками та «керхером» для миття велосипедів, адже після тренувань та залікових змагань надзвичайно важливо привести себе та свій спортивний інвентар в належний стан. По всій території кемпінгового містечка були розміщені сміттєві мішки та влаштовувалися патрульні прибирання для підтримки чистоти на території табору. Також важливим фактором було забезпечення учасників харчуванням за спеціальним цінам, дровами. Створені умови, кажуть організатори, не відволікали спортсменів від тренувань та змагань.

У кого ж виникали труднощі з велосипедом – надавалась технічна підтримка від велосипедної майстерні «Велохата».

Даунхіл, крос кантрі та тріал проходили в кілька етапів, потім за сумою балів визначалися переможці. Гостроти змаганням додавало й те, що цьогорічні траси були складними та технічними, достойними конкурувати з кращим трасам України.

«З кожним роком фестиваль набирає обертів, рівень підготовки зростає, а змагання стають цікавішими та престижнішими», - кажуть учасники велотабору.

Підсумком цьогорічного фестивалю стане святкування Івана Купала.
Федерація велосипедного спорту разом з партнером ВАТ «Прикарпаттяобленерго» планують зробити велосипедний табір щорічним заходом, що збиратиме любителів активного відпочинку та професійних спортсменів в мальовничому куточку Карпат.

Джерело: sport.if.ua