друкувати


Громадський форум пікетує Верховну Раду

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-06 10:30:57

Громадський форум Івано-Франківська виступив одним з ініціаторів сьогоднішнього пікетування Верховної Ради України представниками громадських організацію.

Про це повідомили 5 липня в прес-службі структури. Пікетування відбувається в рамках всеукраїнської акції «Прощання з місцевим самоврядуванням» і спрямоване проти ухвалення нового Закону «Про місцеві вибори», який передбачає, що право висувати кандидатів в міські голови та в депутати місцевих рад за мажоритарними округами матимуть лише політичні партії.

Разом з Громадським форумом участь у протесті взяли також Асоціація регіональних лідерів України, Об’єднання регіональних громадських організацій, громадські організації «Якість життя» (Одеса), «Харківські сузір’я” (Харків), «Відродження Херсона» (Херсон), «Форум порятунку Києва», «Свої», (Київ), «Громадська думка» (Чернігів), «Вартові закону», «Центр муніципальних реформ» (Луцьк), «Буковинська Рада» (Чернівці), «Я люблю Житомир»; Львівське об’єднання громадських організацій «Львівська громада», Асоціація депутатів м. Львова, Волинське обласне об’єднання громадських організацій «Волинська громада».

Родзинкою акції є театралізоване дійство, що передбачає випускання голубів, які символізують місцеве самоврядування, з клітки, під якою мається на увазі монополія партій на висування кандидатів.

Як повідомили активісти Громадського форуму, в подальшому проведення подібних акцій планується в усіх обласних центрах України, в тому числі і в Івано-Франківську.

Автор: Сергій БІЛИЙ