друкувати


На Прикарпатті зростає кількість туристичних об'єктів для людей з особливими потребами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-02 04:35:40

1 липня на виконання розпорядження від 25.05.2010 № 281 "Про сприяння розвитку інвалідного туризму"головне управлінням з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій облдержадміністрації спільно з Товариством молодих інвалідів "Братерство" здійснило робочий візит на територію Снятинського району з метою здійснення оцінки туристичнопривабливих об’єктів на предмет їх доступності для осіб з обмеженими можливостями та пристосованості для відвідання туристів даної категорії.

Робоча група відвідала такі туристичні об’єкти Снятинського району: літературно-меморіальний музей Марка Черемшини (м. Снятин, вул. Шевченка, 101); художньо-меморіальний музей Василя Касіяна (м. Снятин, вул. Коснятина, 48/Є); культурно-оздоровчий комплекс "Лагуна" (м. Снятин, вул. Водопровідна, 1-А); готель-ресторан “Спокуса” (м. Снятин, вул. Т.Шевченка, 10А); відпочинковий комплекс "У Граб'юка" (с. Попельники, вул. А.Кузика); музей В. Стефаника (с. Русів, вул. Мигаля, 10); садиба-музей В. Стефаника (с. Русів, вул. В.Стефаника, 20).  

За результатами проведеного аналізу можливими об’єктами для відвідування людьми з особливими потребами (із мінімальною сторонньою допомогою) є: художньо-меморіальний музей Василя Касіяна, відпочинковий комплекс "У Граб'юка" та ресторан і сауна культурно-оздоровчого комплексу "Лагуна". Безпроблемним є пересування по території подвір’я садиби-музею В. Стефаника, проте, щоб потрапити в приміщення музею, його потрібно обладнати пандусом. Експозиція літературно-меморіальний музей Марка Черемшини є цікавою, в музеї постійно проводяться змінні виставки. За умови заміни вхідних дверей та встановлення пандусу музей може бути включений в перелік об'єктів, доступних для відвідування.

Довідка: Наступна робоча поїздка запланована 08 липня 2010 року в Косівський район.

Більш детально про "Доступне Прикарпаття" на сайті www.inva-tour.if.ua.

Джерело: Головне управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв'язків та інвестицій Івано-Франківської ОДА