друкувати


Сьогодні Міжнародний день спортивного журналіста

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-02 12:00:15

В цей день 1924 р. у Парижі була створена Міжнародна Асоціація спортивної преси (АЇПС), котра сьогодні об'єднує майже 150 національних спілок.

Івано-Франківську обласну асоціацію спортивних журналістів з першого дня її створення очолює Орест Олексишин — автор і ведучий програми «Спортивна Галичина», яка виходить в ефір кожної суботи о 13:30 і 18:30 з повтором у неділю о 07:30. У програмі подається оперативна інформація про участь провідних прикарпатських майстрів у Всеукраїнських та міжнародних спортивних змаганнях, знайомство з ними, сюжети щодо проблем розвитку масового і великого спорту.

Програма «Спортивна Галичина» визнана найкращою за підсумком творчого конкурсу «Україна олімпійська», проведеного у 2007 році Національним олімпійським комітетом.

Інші відомі широкому загалу спортивні журналісти: Михайло Яремчук (ОТБ «Галичина»), Андрій Менів (газета «Галицький кореспондент»), Микола Волков (газета «Репортер»), Олег ЛАНЯК (радіо «Західний полюс»), Володимир Горощак (газета «Західний кур’єр»), Тарас Кобець (спортивний портал Прикарпаття).

Джерело: БРІЗ