друкувати


На Івано-Франківщині заарештовано двох грабіжників

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-01 08:30:08

Співробітники управління карного розшуку УМВС України в Івано-Франківській області в ході проведення комплексу оперативно-розшукових заходів затримали двох небезпечних осіб, які підозрюються у вчиненні низки розбійних нападів та грабежів на території області.

17 червня молодиків під конвоєм було доставлено в Городенківський районний суд. Вивчивши матеріали досудового слідства, суддя постановив обрати затриманим міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Насьогодні задокументовано причетність 32-річного і 23-річного рідних братів, жителів Снятинського району, до вчинення щонайменше трьох тяжких злочинів. Встановлено, що на світанку 21 травня на дорозі в Снятинському районі зловмисники, одягнуті в камуфляжну форму синього кольору, використовуючи автомобіль з розпізнавальними знаками МВС і тримаючи в руках даішний жезл, намагалися зупинити автомашину з метою пограбування водія. Після зупинки водій запідозрив, що має справу не з працівниками міліції, а самозванцями. Миттєво зорієнтувавшись в ситуації, чоловік на автомобілі почав втікати від незнайомців. Зловмисники зробили три постріли з пістолета, однак зупинити машину їм не вдалося. Згодом оперативники карного розшуку знайдуть автомобіль підозрюваних спаленим за селом Дубрівка Снятинського району.

Зранку 8 червня на території міського парку в райцентрі Городенка ці ж особи тричі з пістолета вистрілили у 39-річного жителя Городенки. Об’єктом скоєння злочину стала людина, яка займалася операціями з обміну валют. Потерпілий зараз у лікарні.

В ході досудового слідства також встановлено причетність вказаних осіб до розбійного нападу на автозаправну станцію, скоєного 16 квітня в селі Іллінці Снятинського району. Погрожуючи працівникам АЗС застосувати насилля, зловмисники домоглися видачі їм понад 8 тисяч гривень, після чого вони втекли.

Внаслідок проведення оперативно-розшукових заходів і слідчих дій правоохоронці виявили схованку, де підозрювані переховували зброю: вилучено два пістолети травматичної дії, перероблених під вогнепальну зброю. Під час проведення обшуку за місцем проживання затриманих окрім інших речей вилучено й балончики та інші знаряддя, за допомогою яких зловмисники малювали на автомобілі символіку міліції.

Старший з братів свого часу вже притягувався до кримінальної відповідальності і відбував семирічне ув’язнення за скоєння злочину, передбаченого статтями 152-153 Кримінального кодексу України.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС України в Івано-Франківській області