друкувати


У Коломиї відбулося виїзне засідання колегії ГУОЗ Івано-Франківської ОДА

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-01 03:45:18

30 червня у м. Коломия під головуванням начальника головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Любомира Малофія відбулося виїзне засідання колегії ГУОЗ ОДА «Про стан надання медичної допомоги населенню Коломийського району».

Перед засіданням керівники районних, міських та обласних закладів охорони здоров’я мали змогу ознайомитись з матеріально-технічною базою і діяльністю Отинійської районної лікарні, Ковалівської амбулаторії ЗПСМ, фельдшерсько-акушерських пунктів сіл Іванівці та Мишин, Коломийської ЦРЛ, медичного коледжу ім. Івана Франка.

З основного питання виступили головний лікар Коломийської ЦРЛ Ірина Садов’як, головний лікар обласної дитячої клінічної лікарні Радислав Котурбаш, заступник головного лікаря обласного перинатального центру Мар’ян Яремко, головні спеціалісти ГУОЗ ОДА з терапії Лариса Боришкевич та хірургії Володимир Пилипчук. Серед висвітлених проблем акцентувалась увага, зокрема, на проблемах надання первинної медико-санітарної допомоги сільським мешканцям району, нестачі лікарських кадрів на селі, недоліках в організації протитуберкульозних заходів, проблемах онкодопомоги.

Про санітарно-епідеміологічну ситуацію в районі доповів головний лікар райСЕС Михайло Микитюк. Узагальнення і висновки озвучив перший заступник начальника ГУОЗ ОДА Микола Олінійчук, який, зокрема, зупинився на першочергових і перспективних завданнях в галузі охорони здоров’я, які слід вирішити медичним працівникам Коломийщини самостійно і з допомогою місцевих органів влади. Серед них: технічне переоснащення Коломийської ЦРЛ та інших медичних закладів району, будівництво поліклініки в м.Коломия, забезпечення сільських закладів санітарним транспортом, поступове розв’язання кадрової проблеми на селі, активізація та удосконалення організації проведення профілактичних медичних оглядів, в т.ч. з метою раннього виявлення туберкульозу та онкологічних захворювань у населення, розширення стаціонарозамінних форм надання допомоги хворим, залучення позабюджетних надходжень, організації аптечних пунктів на фельдшерсько-акушерських пунктах. На недоліках проходження медичної практики студентами медичних коледжів, зокрема, Коломийського, на базах центральних районних лікарень та на аспектах щодо звернень громадян зупинився начальник ГУОЗ ОДА Любомир Малофій. З обговорених питань колегія прийняла відповідні рішення.

В урочистій обстановці кращим медичним працівникам окремих сільських закладів області начальником головного управління були вручені цінні подарунки.

В засіданні колегії взяли участь секретар Коломийської міської ради Ігор Граділь та заступник голови Коломийської РДА Леся Білищак.

Джерело: Головне управління охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА