друкувати


Департамент ДАІ України вирішив повернутися до практики автоматичної фіксації порушень ПДР

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-01 01:45:59

Департамент ДАІ України вирішив повернутися до практики автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху.

Якщо автомобіль перевищить швидкість, фотокамера вимірювача швидкості зробить знімок. Потім інформація потрапить до бази ДАІ, звідки на адресу власника машини надішлють конверт з фотографією і протоколом. На кольоровий картці автовласник зможе побачити свою машину, місце порушення, час і суму штрафу. У ДАІ впевнені, що оскаржити нові "листи щастя" за аналогією з Візиром буде набагато складніше.

"Ми постаралися максимально підкувати себе з юридичного боку. Було проведено консультації з відомими правозахисниками і адвокатами, які спеціалізуються у сфері дорожнього руху. Для особового складу підготували методичні рекомендації для роботи з автоматичними радарами. На сьогоднішній день у нас є всі необхідні дозволи, отже, фотофіксація відновлюється вже з цього тижня", - заявив начальник прес-служби Департаменту ДАІ Євгеній Кравець.

Стежити за порушниками будуть за допомогою американської розробки NASA - найпопулярнішого серед закордонних поліцейських апарату TruCAM.

Водночас, від Візира в ДАІ відмовлятися не будуть. Старі моделі, як і колись, працюватимуть, але тільки під управлінням інспектора ДАІ. Разом з тим на дорогах з'явиться і новий модернізований прилад Візир 03, який з TruCAM буде встановлювати порушників в автоматичному режимі.

Департамент ДАІ також вирішив озброїти своїх інспекторів і новими німецькими алкотестерами Drager, які вже рік тестували в Україні. Електронний прилад може зафіксувати навіть те, що водій випив келих квасу або кефіру.

Джерело: Gazeta.ua