друкувати


Завершує роботу Постійний Синод УГКЦ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-07-01 12:30:50

Останній день роботи Синоду був насиченим. Розпочався він Божественною Літургією у храмі отців Василіян, де і відбувалися засідання. Літургію очолив місцевий єрарх Кир Йосафат (Говера) у співслужінні владик.

Після робочого засідання Блаженніший Любомир дав прес-конференцію для місцевих ЗМІ, участь у які також взяли члени ПостійногО Синоду. На зустрічі з пресою Блаженніший заторкнув питання важливості розвитку Церкви на місійних теренах та звернув особливу увагу на подію, що відбулася в Луцьку в неділю (конференція з нагоди святкування дня пам'яті блаженного отця Омеляна Ковча).

Існує така добра традиція, що члени Постійного Синоду в часі його проведення, здійснюють візити ввічливості до місцевої влади. О 12:00 владики на чолі з Главою Церкви відвідали Голову Волинської районної ради п. Анатолія Грицюка. Після взаємних привітань та обміну подарунками (Блаженніший подарував Голові ювілейну медаль з нагоди 30-ти ліття хіротонії та 50-ти ліття священства та дві аудіокниги: "Дорога до себе" та "Дорога до ближнього") почалася розмова в якій Блаженніший Любомир подякував за вирозуміння і толерантність, а преосвященний Йосафат (Говера) висловив бажання про отримання місця під катедральний собор, оскільки гідного місця для цього у Луцька греко-католики до сьогодні ще не мають.

О 14:00 відбулася зустріч з мером міста, яка проходила у прес-клубі міської ради.

Останнє засідання було найтривалішим, бо включало в себе ще й присутність правлячого архиєрея, який ознайомив членів Постійного Синоду зі станом справ у екзархаті.

Джерело: Офіційна сторінка Луцького Екзархату УГКЦ