друкувати


В.Бойко заявив, що на проведення протипаводкових робіт необхідно 352 млн гривень

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-29 06:00:43

Міністр охорони навколишнього природного середовища України Віктор Бойко заявив, що на проведення протипаводкових робіт необхідно 352 млн гривень. На сьогоднішній день у розпорядженні є тільки 67 млн гривень.

Про це міністр повідомив 29 червня. Він зазначив, що ці кошти використовуються на проведення оперативних заходів.

Разом з тим він зауважив, що з метою запобігання виникнення повеней у державі необхідно провести комплексну роботу, зокрема оновити систему дамб на річках. Бойко навів приклад, що на сьогоднішній день на Дунаї стоять земляні дамби, які були побудовані 50 років тому і вже вичерпали свої ресурси.

Як повідомлялося, в цьому місяці у зв'язку з інтенсивними опадами у Чернівецькій, Івано-Франківській, Львівській і Закарпатській областях відбулися підтоплення будинків, сільгоспугідь, доріг. У Тернопільській і Одеській областях готуються до підтоплення.

Нагадаємо, у Чернівецькій області через повінь загинули дві жінки. Також одна дитина зникла безвісти. Під загрозою руйнування міжнародних залізничних шляхів і газопроводу високого тиску.

За станом на ранок 29 червня в Чернівецькій області через ускладнення погодних умов підтоплені 3650 житлових будинків, чотири населених пункти залишилися без газопостачання. Крім того, рівень води в Дунаї в Одеській області перевищив критичну позначку на 12-43 см.

У зоні стихійного лиха перебуває міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич.

Повінь на Буковині триває понад тиждень. Синоптики прогнозують погіршення погодних умов найближчим часом.

Джерело: ТСН.ua