друкувати


Верховна рада обрала 4-х членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-29 03:25:19

Верховна рада обрала 4-х членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення. Зокрема, парламент обрав Євгена Баранова (249 голосів "за"), Оксану Єлманову (250 голосів), Ірину Опілат (249 голосів) і Миколу Фартушного (362 голоси).

Фартушний є директором ТОВ "Нові грані". Опілат є викладачем кафедри театрознавства і театральної критики Київського державного університету театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого.

Баранов – директор департаменту ВАТ "Київспецтранс". Єлманова є гендиректором групи компаній FIM.

Під час розгляду документів Оксани Єлманової, виявилося, що її диплом відрізняється від зразка дипломів, які були випущені в 1996 році. Проте перед голосуванням голова Компартії Петро Симоненко наголошував, що її документи є справжніми.


У рейтингу "200 найбагатших людей України" журналу "Фокус" 2010 року вона посіла 134-те місце з капіталом 39,1 млн доларів. Ці статки їй принесла група компаній FIM (нерухомість, фінанси і консалтинг).

Депутат від БЮТ Олег Ляшко, коментуючи результати голосування, заявив, що в Нацраді немає жодного представника опозиції.

Ляшко підкреслив: "Я думаю, що слід привітати не лише обраних членів Нацради, але і главу СБУ Валерія Хорошковського, оскільки троє з чотирьох обраних людей є його представниками".

Депутат зазначив, що ще двоє членів Нацради підконтрольні Хорошковському. Таким чином, за його словами, глава СБУ контролює п'ятьох з восьми членів Нацради.

Водночас, депутат від НУ-НС Ірина Геращенко заявила, що це рішення ВР – "плювок в обличчя не опозиції, а громадських організацій, які висували свої кандидатури".

За її словами, тепер "Колесніков та Ахметов стоятимуть в черзі до приймальні Хорошковського" для отримання ліцензій на мовлення.

На голосування ВР було внесено 23 кандидатури. У конкурсі брали участь 26 претендентів, але троє з них зняли свої кандидатури на засіданні Комітету ВР з питань свободи слова та інформації.

Джерело: ТСН.ua