друкувати


В даний час на Коломийщині підтоплено 923 присадибні ділянки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-29 02:00:18

В даний час на Коломийщині підтоплено 923 присадибні ділянки, 138 господарських дворів та 24 господарських споруд.

У зоні стихійного лиха опинилися десятки сіл. Вода продовжує руйнувати дороги та переходи, затоплювати селянські подвір'я і городи. Першими постраждали села Запруття: Ганів і Залуч, яких вода постійно затоплює. Ці села належать до Дебеславцівської сільської ради. Дамба, збудована біля села Воскресинці, стримала напір води, однак частина мешканців, які проживають на правому березі Пруту, залишилися знову відрізаними від села. У селі Корнич ріка забрала одну з частин мосту, а річка Косачівка топить городи і подвір'я. Найгіршою ситуація залишається за Прутом. Тут нещодавно було зроблено дорогу до Грушева, яка віддаляла відстань до річки п'ятдесят метрів, на сьогодні залишилось не менш двадцять. Голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Негрич виїжджав у затоплені населені пункти Залуча і Ганева, ознайомився з ситуацією на місці, зустрівся та поспілкувався з жителями підтоплених сіл. До Ганева вода прибуває не настільки швидко, а от у Залучі вже сьогодні з криниць не можливо споживати воду.

За словами пана Негрича, людям надаватиметься всебічна допомога всім необхідним та першочерговим. Жоден мешканець села не залишиться поза увагою влади. Щодо берегоукріплення річки в селі Грушів, то проект готовий, на будівництво заплановано кошти в сумі 1 млн.763,2 тис. грн. Працівники водного господарства та МНС отримали вказівки складати протоколи на підтоплених територіях.

У постраждалих населених пунктах району на місці працює загін рятувальників, задіяно техніку, людей переправляють рятувальними човнами у безпечне місце. Особлива увага приділяється дітям і літнім людям.

У Коломийській районній державній адміністрації організовано цілодобове чергування, працює "гаряча" лінія 4-70-30, 4-70-31. Працівники структурних підрозділів райдержадміністрації опрацьовують дані щодо підтоплених населених пунктів.

Через місцеві засоби масової інформації активно сповіщається інформація населенню району щодо рівня води у річці Прут, можливий вихід води на заплаву та формування локальних паводків.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА