друкувати


Я.Кваснюка нагороджено відзнакою Міністра оборони Угорської народної республіки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-06-29 09:15:23

Відзнакою Міністра оборони Угорської народної республіки «За пошукові роботи та за догляд за військовими похованнями» нагороджено керівника Івано-Франківського музею «Герої Дніпра» Ярему Кваснюка.

Нагороду вручив директор військового історичного інституту Угорської Народної Республіки генерал-лейтенант Йожеф Холло. За всю історію незалежності нашої держави цю нагороду отримали всього шість наших співвітчизників, троє з яких мешканці в Івано-Франківська.

– Для мене це дуже велика честь – отримати таку нагороду, – зазначив керівник музею «Герої Дніпра» Ярема Кваснюк. – І хочу запевнити угорських товаришів, що і далі не припиню роботу із встановлення та пошуку поховань їхніх побратимів, які загинули у Другій світовій війні.

Нагадаємо, що на основі дозволів Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті жертв війни та політичних репресій на території Прикарпаття було виконано роботи з ексгумації 16 загиблих угорських гонведів, похованих на церковному кладовищі в селі Буківна Тлумацького району. Тепер рештки військовослужбовців будуть поховані на угорському військовому цвинтарі в селі Дерцен Мукачівського району. Загалом на території Івано-Франківської області нараховується 193 одиночних і братських могил, де вважаються похованими 14699 військовослужбовців, з яких досі невідомими є 214.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ, Західний регіональний медіа-центр МО України